2/4/12

Ο καιρός της εβδομάδας - ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΝΟΤΙΑΔΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΆΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ. ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.


Αρχίζει από το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) ένα διάστημα 4 με 5 ημερών κατά τη διάρκεια του οποίου θα κυριαρχήσουν στη χώρα οι νότιοι άνεμοι. Έτσι, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην περιοχή μας θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα νότια Ελλάδα, η αυξημένη σχετική υγρασία και οι τοπικές ομίχλες. Κατά τα άλλα, θα σημειωθούν και βροχές οι οποίες βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι λασποβροχές, αφού οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική προς τα Βαλκάνια. Να σημειώσουμε εδώ ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται συχνά την άνοιξη. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.
Την Τετάρτη (4/4) προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 4 με 6 και κατά τόπους στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.
Την Πέμπτη (5/4) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις νότιες- νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Παρασκευή (6/4) προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ορεινή Στερεά και πιθανώς το βόρειο Αιγαίο. Πιθανότητα καταιγίδων στα βόρεια-βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σαββατοκύριακο (7-8/4) ο καιρός γενικά θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3-4-2012
ΘΡΑΚΗ:
Αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 4 έως 21 βαθμούς.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα κατά τόπους θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές στη δυτική Μακεδονία. Θερμοκρασία από 4 έως 21 βαθμούς.
ΗΠΕΙΡΟΣ:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΒΟΙΑ - ΣΚΥΡΟΣ:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και προς το βράδυ στα υπόλοιπα. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ:
Αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ:
Αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.
ΚΡΗΤΗ:
Αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ:
Αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: ΝΑ 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς.
Αττική:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και προς το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει.
Άνεμοι: Ν-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς.
ΑΝΕΜΟΙ:
Ιόνιο: Ν-ΝΑ 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θρακικό: Ν 3 με 5 μποφόρ.
Βόρειο Αιγαίο: Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ.
Κεντρικό Αιγαίο: Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ.
Νότιο Αιγαίο: Ν-ΝΑ 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Κρητικό: Ν-ΝΑ 3 με 5 και στα δυτικά 6 μποφόρ.
Νοτιοδυτικό Κρητικό (Λιβυκό): ΝΑ 6 με 7 μποφόρ.
Θάλασσα Ιεράπετρας: ΝΑ 3 με 5 μποφόρ.
Καρπάθιο: ΝΑ 3 με 5 μποφόρ.








πηγη:drt915.gr