7/4/12

Sony smartphone που ελέγχεις χωρίς καν να το αγγίξεις


Μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγξουν το τηλέφωνο χωρίς καν να το αγγίξουν παρουσίασε η Sony στο νέο smartphone Xperia Sole.
Η τεχνολογία κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στο Xperia Sole και επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο με τα δάχτυλά τους να αιωρούνται πάνω από την οθόνη με τρόπο που να λειτουργούν σαν ένας κινούμενος κέρσορας.

Χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν την οθόνη, με το που βρεθεί το επιθυμητό link αμέσως αυτό επισημαίνεται, και μπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα.
Η Sony σκοπεύει να συνεργαστεί μεdevelopers, ώστε η τεχνολογία floating touch να επεκταθεί στο μέλλον και σε άλλες εφαρμογές.
Μια άλλη τεχνολογία που εισάγει η Sony είναι τα SmartTags, ένας συνδυασμός λειτουργιών που μπορεί να κάνει το τηλέφωνο αυτόματα όταν περνάει από συγκεκριμένα σημεία.
Τι είναι τα SmartTags και πως λειτουργούν
Το τηλέφωνο υποστηρίζει την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) που σε συνδυασμό με τα δύο NFC Xperia SmartTags που παρέχονται στη συσκευασία μπορεί να πραγματοποιεί μια σειρά από λειτουργίες.
Περνώντας το smartphone πάνω από το SmartTag, ένα προεπιλεγμένο προφίλ αυτόματα εμφανίζεται σε λειτουργία.
Τα δυο SmartTags που διατίθενται με το Xperia sole μπορούν να εκτελέσουν μέχρι και δέκα διαφορετικές εντολές.
Για παράδειγμα τo ένα Xperia SmartTag είναι ιδανικό για το καθιστικό του σπιτιού αφού μπορεί να συνδεθεί με το Wi-Fi και να ανοίξει τo Google και εφαρμογές πρόγνωσης καιρού.
Το άλλο μπορεί να μπει στην κρεβατοκάμαρα και να ενεργοποιεί το ξυπνητήρι και τη σιωπηλή λειτουργία.
Το Xperia sole υποστηρίζει την αντιστοίχηση με άλλα NFC smartphones για σύνδεση μεταξύ τους μόνο με μια κίνηση.

Πέρα από τις 2 καινοτόμες τεχνολογίες το Sole ξεχωρίζει ακόμα για την οθόνη Mobile Bravia engine, τον ήχο xLOUD και την τεχνολογία 3D surround που παρέχουν ένα δυνατό και άκρως κρυστάλλινο ήχο.
Επίσης ο διπύρηνος επεξεργαστής 1GHz προσφέρει μία πολύ γρήγορη απόδοση. Επίσης έχει κάμερα γρήγορης εκκίνησης, σε περίπου 1'' κατ' ευθείαν από την κατάσταση αναμονής.
Το τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012.

πηγη:.e-go