23/5/12

Νέα επεισόδια στην Πάτρα

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν, λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ, έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής στην Πάτρα. Ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται εκεί για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρίψη χημικών.

 

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση των κατοίκων του νοτίου διαμερίσματος, στην Ακτή Δυμαίων, στο ύψος της εισόδου του νέου Λιμανιού της Πάτρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον φόνο του 30χρονου συμπατριώτη τους, Θανάση Λαζανά, από τρεις Αφγανούς.
Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ένα μαύρο πανί και φωνάζουν συνθήματα, όπως «Θανάση ζείς». Εκπρόσωπος των πολιτών κάλεσε τους συγκεντρωμένους σε περίπτωση που εμφανιστούν μέλη αντεξουσιαστικών ομάδων ή της Χρυσής Αυγής, να αποχωρήσουν.
Σε ότι αφορά στους λαθρομετανάστες που διέμεναν στο κτίριο της Πειραϊκής - Πατραϊκής, το έχουν εγκαταλείψει μετά τον φόνο του 30χρονου. Οπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, οι περισσότεροι έχουν μετακομίσει σε παλιά κτίρια που βρίσκονται σε άλλα σημεία.
Τα κτίρια της Πειραϊκής Πατραϊκής «σφραγίστηκαν» με το «χτίσιμο» των εισόδων, αλλά, όπως λένε περίοικοι, οι λαθρομετανάστες βρίσκουν τρόπο και μπαίνουν πάλι μέσα.





 ethnos.gr