27/7/12

Δευτέρα 30 Ιούλη:Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι

Τη Δευτέρα 30 Ιούλη, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, όπως ανακοίνωσαν, προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Όπως αναφέρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, οι τραπεζοϋπάλληλοι απεργούν για να υπάρχουν τράπεζες που θα λειτουργούν προς όφελος:

- Της κοινωνίας και των πολιτών,
- Της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης,
- Της απασχόλησης και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Η κυβέρνηση με τις υποδείξεις της Τρόϊκα σχεδιάζει και δρομολογεί «σκληρές» εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα σύμφωνα με τις οποίες, θα δυναμώσει η παρέμβαση του διεθνούς μεγάλου κεφαλαίου, θα εναντιωθεί στους εργαζόμενους στις τράπεζες ακόμα και με μείωση των θέσεων εργασίας, θα μεγαλώσει την αφαίμαξη των νοικοκυριών, θα στραγγαλίσει ακόμα περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, είναι ξεκάθαρο ότι οι τράπεζες αποτελούν εργαλείο για την πραγματική οικονομία και την κοινωνία, για εμάς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους και τα κριτήρια λειτουργίας τους πρέπει να υπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες και όχι κερδοσκοπικές λογικές.

Ο Αγώνας των συναδέλφων μας Τραπεζοϋπαλλήλων δεν είναι συντεχνιακός. Κανένας Αγώνας εργαζομένων δεν είναι συντεχνιακός. 
Οι Αγώνες του κάθε τομέα, της κάθε ειδικότητας, του κάθε κλάδου μας αφορούν ΟΛΟΥΣ!
Μας αφορούν γιατί οι Αγώνες μας έχουν στόχο την ανατροπή της απάνθρωπης, αντεργατικής, αντικοινωνικής και αναποτελεσματικής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.

Το Ε.Κ.Α. συμπαραστέκεται και εκφράζει εκ μέρους όλων των Σωματείων – μελών του, την αλληλεγγύη στον Αγώνα των Τραπεζοϋπαλλήλων και της ΟΤΟΕ», τονίζει το Κέντρο.















Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου-zougla