7/10/12

Νοίκιασε 22 φορές ένα διαμέρισμα- Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν δικό του!

Συνελήφθη, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, πρωινές ώρες της 05-10-2012, 57χρονος για «Απάτη κατ΄ εξακολούθηση». Ειδικότερα, ο 57χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι το πρωί της 05-10-2012, στην περιοχή του κέντρου, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη διαμερίσματος, ιδιοκτησίας 74χρονου συμφώνησε την ενοικίαση του, με 49χρονη αλλοδαπή, έχοντας σκοπό να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ ως εγγύηση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος, παρουσιάζονταν σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ως υποψήφιος ενοικιαστής, τα οποία και ενοικίαζε, χωρίς ωστόσο να καταβάλει την απαιτούμενη χρηματική εγγύηση. Στη συνέχεια, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη τους, αποσπούσε χρηματικά ποσά – μισθώματα από πολίτες, που έβρισκε ο ίδιος και ενδιαφέρονταν να ενοικιάσουν τα εν λόγω διαμερίσματα.


Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι ο 57χρονος κατά το χρονικό διάστημα, μέσα Ιουνίου 2012 έως και τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, εξαπάτησε είκοσι (20) άτομα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.730 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει δύο ακόμη υποψήφιους ενοικιαστές.


Διαπιστώθηκε επίσης ότι, σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμεί μία (1) απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (9) μηνών για το αδίκημα της «Απάτης».


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.