23/10/12

Αυτό θα είναι το iPad Mini

Στις 20:00 ώρα Ελλάδος, η Apple θα παρουσιάσει επιτέλους το πολυαναμενόμενο iPad Mini στο San Jose.

Μετά από αναμονή αρκετών μηνών και σωρεία φημών, κάποιες από τις οποίες θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν απόψε, θα δούμε για πρώτη φορά την νέα πρόταση της εταιρείας στα tablet των 7-8 ιντσών.


Ας ρίξουμε μια ματιά στις 6 πιο επικρατέστερες φήμες για το νέο iPad Mini μέχρι σήμερα…


1) Οθόνη 7,85 ιντσών χωρίς τεχνολογία Retina


Η Apple σχεδίασε το νέο της tablet στις 7.85 ίντσες προκειμένου να χτυπήσει τους ανταγωνιστές της. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η οθόνη της συσκευής θα είναι εφάμιλλη με του τελευταίου iPad.


Για να μειώσει το βάρος αλλά και το κόστος της συσκευής, η Apple αναμένεται να μην χρησιμοποιήσει τεχνολογία Retina στο iPad Mini κάτι που σημαίνει πως αυτό θα διαθέτει την ίδια ανάλυση με το iPad 2 και όχι με το iPad 3 ή «New iPad» όπως ονομάστηκε.




Το ευχάριστο, περισσότερο για τους προγραμματιστές και λιγότερο για τους καταναλωτές είναι πως η αναλογία της οθόνης του θα είναι παρόμοια με του iPad, δηλαδή 4×3. Αυτό σημαίνει πως οι προγραμματιστές δεν θα πρέπει να παραμετροποιήσουν τις εφαρμογές τους όπως έκαναν με το iPhone 5 ώστε να λειτουργούν σωστά στην νέα συσκευή.


2) Χαρακτηριστικά και σχεδιασμός


Πέρα από την χρήση του νέου Ligtning Connector και την μεταφορά των ηχείων του στο κάτω μέρος, όπως συμβαίνει και με το iPhone 5, δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά στον σχεδιασμό του νέου iPad Mini. Αναμένεται να διατηρήσει


Φωτογραφίες που διέρρευσε το ETrade Supply και δημοσίευσε το MacRumors δείχνουν πως η μπαταρία του iPad Mini θα έχει χωρητικότητα 4.490mah και θα καταλαμβάνει αρκετά μεγάλο χώρο στο εσωτερικό του.




Η χωρητικότητα της είναι βέβαια αρκετά μικρότερη του iPad 3, το οποίο διαθέτει μπαταρία 11.560mAh, αλλά και του iPad 2 (6.930mAh) αλλά η μικρότερη οθόνη του και η απουσία τεχνολογίας Retina σημαίνουν ταυτόχρονα και αρκετά μικρότερη κατανάλωση.


3) Συνδεσιμότητα


Πέρα από την υποστήριξη 3G για την πλοήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, είναι σχεδόν σίγουρο πως το iPad Mini θα υποστηρίζει δίκτυα 4G LTE, τα οποία προσφέρουν πολλαπλάσιες ταχύτητες από μια τυπική σύνδεση DSL.




Η Apple ενσωμάτωσε την τεχνολογία αυτή στο iPhone 5, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην κάνει το ίδιο και στο iPad Mini.


4) Τι δεν θα δούμε


Δυστυχώς για πολλούς από τους καταναλωτές, το iPad Mini αναμένεται να παρουσιάζει τις ίδιες «ελλείψεις» με το iPhone 5.


Η υποστήριξη NFC και εξόδου HDMI κρίνεται εξαιρετικά απίθανη, όπως βέβαια και η δυνατότητα επέκτασης της μνήμης του με χρήση καρτών SD/microSD.


Την ίδια στιγμή εξίσου απίθανη είναι και η πιθανότητα χρήσης των Google Maps.


5) Ονομασία, χρώμα και τιμή


Η επικρατέστερη ονομασία της συσκευής είναι «iPad Mini», την ίδια στιγμή όμως ο blogger John Gruber αναφέρει δυο ακόμα πιθανές ονομασίες του, «iPad Air» ή απλά «iPad».


Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές θα κυκλοφορήσει σε άσπρο και μαύρο χρώμα, με την τιμή της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκινά από τα 329 δολάρια.




6) Κυκλοφορία


Πληροφορίες του 9to5Mac θέλουν το iPad Mini να κυκλοφορεί στα καταστήματα στις 2 Νοεμβρίου. Αυτές συμφωνούν με τη γενικότερη πολιτική της Apple να κυκλοφορεί τις συσκευές τις περίπου μια εβδομάδα μετά την παρουσίαση τους.


Το iPhone 5 είχε παρουσιαστεί στις 12 Σεπτεμβρίου και κυκλοφόρησε εννέα ημέρες αργότερα, στις 21 του μήνα.


Όλα τα παραπάνω βέβαια αποτελούν απλά φήμες. Η τακτική της Apple είναι να μην δημοσιοποιεί καμία πληροφορία για τις επερχόμενες συσκευές της, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Το ποιες από αυτές αληθεύουν και ποιες όχι, θα το μάθουμε σε λίγες ώρες.


techit.gr