14/11/12

Βορίδης: 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο 2013

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βοριδη και της συναδέλφου του Ρένας Δούρου από το ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία οι απολύσεις και η διαθεσιμότητα των δημοσιών υπάλληλων οι οποίες μάλιστα προβλέπονται να ξεπεράσουν τις 15.000 μέσα στην επόμενη χρονιά.
Στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Μega» ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «Η τρόικα έχει ζητήσει συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων και υπάρχουν δεσμεύσεις γι’ αυτό.
Ο αριθμός αυτός δεν αφορά συνταξιοδοτήσεις, που προβλέπονται στις 150.000 μέσα στην τριετία, επισημαίνοντας ότι η δέσμευση για τις απολύσεις είναι 2.000 εντός του έτους και άλλες 15.000 μέσα στο 2013.
«Αυτές θα καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα. Αυτός είναι ένας μηχανισμός που έγινε αποδεκτός από την τρόικα. Το πιο έντιμο και το πιο δίκαιο είναι να γίνει αξιολόγηση. Υπάρχει αυτός ο χρόνος και να εξορθολογιστούν οι τομείς του Δημοσίου. Δεν ξέρω αν η κυρία Δούρου συμφωνεί σε αξιολόγηση» πρόσθεσε.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ξεκαθάρισε ότι: «Δεν θέλουμε τιμωρητική αξιολόγηση. Τίθεται θέμα αξιοπιστίας. Ποιος θα κάνει την αξιολόγηση; Το ΠΑΣΟΚ; Η Ν.Δ.;», αφήνοντας υπονοούμενα και σημείωσε ότι «δεν θέλουμε τις απολύσεις».
Και απευθυνόμενη στον κ. Βορίδη, είπε: «Ας υποθέσουμε, ας αξιολογήσουμε. Κύριε Βορίδη δεν είστε μόνοι σας. Είστε με τον κύριο Γιούνκερ, την κυρία Λαγκάρτν, κ.ά»