13/1/13

24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου κήρυξε η ΟΤΟΕ


Πανελλαδική 24ώρη απεργία των εργαζομένων σε όλες τις τράπεζες, την προσεχή Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, σύμφωνα με σχετική εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου και με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ακόμα αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τραπεζοϋπαλλήλων την ημέρα της 24ωρης απεργίας στις 11.00 το πρωί έξω από το κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στη συνέχει πορεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ θα προηγηθούν την προηγούμενη ημέρα συγκεντρώσεις ενημέρωσης των τραπεζοϋπαλλήλων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους σε όλες τις τράπεζες.
  Η ΟΤΟΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΤΤ που βρίσκονται σε εξέλιξη και καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει σε όσα εξελίσσονται, αναλαμβάνοντας τις πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν.
  Από την ΟΤΟΕ επισημαίνεται κατηγορηματικά και σε κάθε κατεύθυνση ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί σε κλαδικό επίπεδο αν προκύψουν εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις τράπεζες, αλλά και με άλλες δυναμικές αγωνιστικές μορφές και παρεμβάσεις.