25/1/13

Νέα εφαρμογή στο Facebook δείχνει ποιοι χρήστες έχουν γρίπη

Ο πιο σύγχρονος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη δε βρίσκεται στα φαρμακεία αλλά σε μια νέα εφαρμογή του Facebook με όνομα «Help I Have The Flu», πρόταση της εταιρείας προϊόντων υγείας Help Remedies. Σύμφωνα με το Time, η εφαρμογή σκανάρει όλους τους φίλους ενός χρήστη και ανιχνεύει αυτούς που είναι πιθανότερο να έχουν γρίπη.
Έτσι ο χρήστης μπορεί να αποφύγει τη δια ζώσης επαφή μαζί τους για να μην κολλήσει. Η λειτουργία της εφαρμογής δε βασίζεται στην παραβίαση κάποιου ιατρικού απόρρητου, αλλά στην αναζήτηση σχολίων και καταστάσεων που να περιέχουν λέξεις-κλειδιά, όπως «βήχας» ή «φτάρνισμα», ή αυξημένης νυχτερινής δραστηριότητας, μιας και η έλλειψη ύπνου θεωρείται παράγοντας που ευνοεί τη γρίπη. Στο τέλος εξάγει μια λίστα με τους πιο «επικίνδυνους» φίλους για να κολλήσει κάποιος γρίπη. Η απίστευτη εφαρμογή, όμως, δε σταματάει εδώ. 


Δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να στείλει μήνυμα στους «επικίνδυνους» φίλους του και να τους ενημερώσει ότι στο μέλλον θα τους αγνοεί για να παραμείνει υγιής, σαν να τους θέτει σε ένα είδος ψηφιακής «καραντίνας». Τέλος, μπορεί να τους στείλει και εκπτωτικό κουπόνι για τη φαρμακευτική αγωγή της γρίπης.


πηγη:lifo.gr