19/1/13

«Το Βήμα» αποκαλύπτει τις αντιγραφές στο usb της λίστας Λαγκάρντ

Παπαδάκου Γιάννα

Τι αναφέρουν δύο σελίδες εκτύπωσης που περιέχονται στη δικογραφία,

Πολλαπλά αντίγραφα του πρωτότυπου USB (στικάκι) φαίνεται ότι έγιναν μετά την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Περιέργως στην ίδια εκτύπωση, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, εμφανίζονται και ημερομηνίες καταχώρησης και δημιουργίας αρχείων που έγιναν νωρίτερα σε σχέση με την ημερομηνία παραλαβής του cd από το υπουργείο Οικονομικών.

«Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα Παρασκευή τις δύο σελίδες εκτύπωσης, που περιέχονται στη δικογραφία και αποδεικνύουν ότι αντίγραφα άρχισαν να εκτυπώνονται από το 2009, ενώ η μεγαλύτερη «επιχείρηση» αντιγραφής εντοπίζεται πράγματι στις 8 Ιουλίου του 2011, όταν το στικάκι βρισκόταν στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτη. Από την εκτύπωση των δύο σελίδων αποδεικνύονται τα εξής:

- Οι παλιότερες ημερομηνίες αντιγραφής - δημιουργίας αρχείου - όπως καταγράφεται φαίνεται ότι ξεκινούν στις 15 Απριλίου του 2009, προτού καν παραδοθεί η λίστα και το αρχείο στις ελληνικές Αρχές.

- Αποθήκευση του υλικού φαίνεται ότι έχει επίσης γίνει στις 4 Αυγούστου 2010, προτού καν παραδοθεί επίσημα η λίστα και στον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

- Η αντιγραφή, που αφορά και τον κ. Διώτη εντοπίζεται ότι έγινε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2011, στις 2 και 3 λεπτά. Κατά συγκυρία, την ώρα που δημιουργούνταν το αντίγραφο γινόταν και η σύσκεψη με τους κ.κ. Διώτη και Βενιζέλο υπό τον Γ. Παπανδρέου και σύμφωνα με τη δήλωση του σημερινού αρχηγού του ΠαΣοΚ ουδέποτε ενημερώθηκε εκείνος ή ο τότε πρωθυπουργός για τη λίστα ή για οποιονδήποτε εν εξελίξει έλεγχο των καταθετών.

- Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφορετικές ώρες στις στήλες «τελευταία αποθήκευση» και « Ημερομηνία τροποποίησης» από το οποίο φαίνεται ότι πιθανόν τα αρχεία να έχουν ανοιχτεί  και κλειστεί αλλά πιθανώς να έχουν τροποποιηθεί χωρίς να έχουν σωθεί.

Στο μεταξύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παραπεμπτικό έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης προς τη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης. Στο έγγραφο, το οποίο δημοσιεύει το «Βήμα», αποκαλύπτεται ότι στη δικογραφία, που έφτασε στη Βουλή περιέχονται οι εξηγήσεις των Ελένης Παπακωνσταντίνου, Σ. Σικιαρίδη, αλλά και του Ανδρέα Ροσσώνη, συζύγου της έτερης εξαδέλφης Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, αλλά και οι εξηγήσεις των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρη και Ι. Διώτη.

Κωδικός ΚΥΝΘΟΣ 4

Αίσθηση από τις εξηγήσεις της κυρίας Ελένης Παπακωνσταντίνου προκαλεί σύνδεση του λογαριασμού του ζεύγους Σικιαρίδη με άλλον λογαριασμό, με τον κωδικό ΚΥΝΘΟΣ 4 ή 42. Στη συνέχεια ερωτάται και για ένα ακόμα φυσικό πρόσωπο τον κ. Nissim Josef. Εκείνη, όταν ερωτάται σχετικά, απαντάει ότι η ένδειξη ΚΥΝΘΟΣ συνδέεται με φυσιογνωμία (προφίλ) πελάτη. Σε σχέση με το πρόσωπο, για το οποίο ερωτάται, απαντάει ότι τον γνωρίζει και «πρέπει να είναι αυτός που έκανε τη σύσταση κατά το άνοιγμα του λογαριασμού». Οπως επίσης είπε, ο λογαριασμός είναι ακόμη ενεργός, περιέχει 330.000 ευρώ και επικαλέστηκε φορολογική νομιμότητα για όλες τις καταθέσεις εκείνης και του συζύγου της.

Θα ακολουθήσουν, στο vima.gr, και άλλες αποκαλύψεις από τη δικογραφία για τη λίστα Λαγκαρντ.


Αναδημοσιευσα Από Βημα