12/5/13

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 13/05/2013

Αυξημένη αστάθεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013. Τα φαινόμενα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία να είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες, από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα βορειοδυτικά πελάγη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες που τοπικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια ενδέχεται να είναι ισχυρές, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς ισχυρούς.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί.