8/10/13

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως τις 11 Οκτωβρίου, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στο Ηράκλειο του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ έχουν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας, αύριο στις 08:30 σε συντονισμό με το ΤΕΙ από την Πανεπιστημιούπολη στις Βούτες μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας.
H ανακοίνωση των εργαζομένων:

Διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμη φορά, το ΥΠΑΙΘ αρνείται κάθε διάλογο και καταφεύγει σε πρακτικές εκφοβισμού που δεν αρμόζουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Η Γενική μας Συνέλευση καταδικάζει ομόφωνα την εμπλοκή από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ, των εισαγγελικών αρχών, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ και ενώ έχουν υποβληθεί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σαφή και τεκμηριωμένα ερωτήματα προς διευκρίνιση για τον τρόπο συμπλήρωσης των στοιχείων, τα οποία το Υπουργείο αρνείται προκλητικά να απαντήσει!

Έχουμε την πεποίθηση ότι, μετά τη θετική έκβαση της έκδοσης προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνης επί των αιτήσεων των τριών φυλάκων, αλλά και των 2 βιβλιοθηκονόμων του Ιδρύματος, οι δικαστικές αρχές δικαιώνουν τους αγώνες μας, οι οποίοι πρόκειται να συνεχιστούν με μεγαλύτερη θέρμη και επιμονή.

Συνεχίζουμε να απεργούμε έως και τις 11 Οκτωβρίου 2013 και δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΡΩΝ.

Προγραμματίζουμε πορεία διαμαρτυρίας αύριο 9 Οκτωβρίου 2013, στις 8:30πμ, σε συντονισμό με το ΤΕΙ Κρήτης, με αφετηρία την Πανεπιστημιούπολη Βουτών (Κτίριο Διοίκησης), έως την πλατεία Ελευθερίας, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη.

Δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ, όταν εκείνοι που οφείλουν να θέσουν ως πρωταγωνιστή τη Παιδεία για την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση, δηλώνουν ΑΠΟΝΤΕΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


cretalive.gr