24/8/14

Πέθανε ο Γερμανός εκατομμυριούχος που ζούσε με 300 ευρώ το μήνα



Θαύμαζε τον Λένιν, ζούσε σε ένα διαμερισματάκι, μοίραζε τα κέρδη της εταιρείας του στους υπαλλήλους. Ο Klaus Zapf πέθανε σε ηλικία 62 χρόνων. Στοιχεία της ζωής του (Pics)

Έφυγε από τη ζωή στα 62 του χρόνια από καρδιακή προσβολή ο Γερμανός επιχειρηματία Klaus Zapf, ο οποίος ήταν διάσημος κυρίως διότι, αν και εκατομμυριούχος, ζούσε με ελάχιστα χρήματα.
Γεννημένος το 1952, ο Zapf, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Zapf Umzuge, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες μετακομίσεων στην Ευρώπη, πέθανε στις 20 Αυγούστου, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησής του.
Παρά τη τεράστια περιουσία του ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα ζώντας απλά καλύπτοντας μόνο τις βασικές δαπάνες διαβίωσης. Γερμανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι ζούσε με λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με το BBC, έβγαινε στους δρόμους τα βράδια και συνέλεγε άδεια ανακυκλώσιμα μπουκάλια με σκοπό να πάρει το αντίτιμο για την επιστροφή τους. Ψώνιζε από φθηνά σουπερμάρκετ και όποιος τον αντίκριζε δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο με ατομική περιουσία 12 εκατομμυρίων ευρώ.
Το 1975, μετά την διακοπή των σπουδών του στα νομικά ίδρυσε την εταιρεία του στο Δυτικό Βερολίνο. Καθώς δεν έβγαλε ποτέ δίπλωμα οδήγησης, βασιζόταν σε άλλους για την οδήγηση των φορτηγών που έκαναν τις μεταφορές, ενώ συχνά ο ίδιος συνέπραττε στο κουβάλημα των επίπλων.
Χρέωνε περισσότερα τους πελάτες στις πλούσιες συνοικίες του Βερολίνου και λιγότερο στις φτωχές, ενώ μοίραζε στους υπαλλήλους τα περισσότερα από τα κέρδη.

Η εταιρία του υπολογίζεται πως απασχολεί περίπου 600 εργαζομένους, ενώ ο αριθμός των πελατών της ανά χρόνο ξεπερνά τους 60.000 σε 14 διαφορετικά μέρη.
Έπειτα από δύο αποτυχημένους γάμους, δεν παρέλειψε να τολμήσει και έναν τρίτο, μόλις τον περασμένο Ιούνιο. Μάλιστα ο θάνατός του επήλθε ενώ βρισκόταν στο μήνα του μέλιτος.

πηγη:a-pistefto.blogspot.gr